Siirryimme illasta ajassa tunnin lähemmäksi Suomea, mutta lämpötilassa huomattavasti kauemmaksi. Vaihdoimme Tenneseen ilmaston Floridan lämpöön. Tosin tänään oli Memphisissäkin mukava sää. Kävelessämme Beale streetillä ja kuunnellessamme monia siellä soittavia blues muusikoita aurinko mukavasti lämmitti. Memphis on viehättävä kaupunki. Niin erilainen mitä muut matkan varrella näkemämme. Matalia tiilitaloja - etelävaltiolaiseen tyyliin. Katukuva huomattavasti värikkäämpi sekä arkkitehtuuriltaan että ihmisiltään.

Aamupäivän vietimme tutustuen Civil Rights museoon, joka sijaitsee Lorraine hotellissa. Hotelli on siis se, jonne vuonna 1968 martin Luther King ammuttiin. Museossa kerrotaan tietysti myös Lutherin elämästä, kuolemasta ja tutkimusten eri vaiheista murhan jälkeen. Kyllä oli kaksosille taas hyvä historian oppitunti aiheesta ihmisoikeudet. He ihmettelivät moneen kertaan, että oikeastiko oli esim. eri vessat värillisille ja valkoisille? Tai mikseivät värilliset saaneet istua bussissa - tai jos istuivat, niin miksi vietiin vankilaan? Poikaa - taas kerran - hämmästytti ajatus siitä, että ollaan oikealla murhapaikalla, kun katselimme Kingin hotellihuoneen parveketta. Toisaalta kierroksemme aikana näitä murhattuja historian merkkihenkilöitä on tullut vastaan sen verran, että jo ihmetteli tänään, että eikö kukaan kuuluisuuksista elä vanhaksi normaalisti? Hyvä kysymys!

Tramilla ajoimme koko loopin nähdäksemme kaupungin keskustan ja Mississippi joen varren. Vanhan aikaisessa "ratikassa" oli tunnelmaa ja juttuseuraa tuntui riittävän! Kylänmiehet ja -naiset edelleen helposti lähestyvät meitä monilla kysymyksillään. Ja kieli kuulema muistuttaa ranskaa - kuulostaisikin niin kauniilta!

Vaihdoimme siis illalla maisemaa.Täällä Orlandossa on aivan ihanan lämmintä - näin keskiyölläkin. Kävimme iltauinnilla. Ajan ja lämpötilan lisäksi vaihdoimme myös asumistyyliä. Täällä meillä on aivan ihana kahden makuuhuoneen, kolmen vessan ja olohuoneen sviitti. Kyllä tässä kelpaa loppuloma majailla! Tädin kanssa yritimme lapsille iltauinnille myydä ideaa siitä, jos jättäisimme suunnitellut ohjelmat välistä ja jäisimme vain tänne uimaan ja rentoutumaan. Huonolla menestyksellä tosin! Nyt ei muuta kuin hyvää yötä ja kauniita unia sinne Suomeen, jotta aamusta jaksamme ponkaista joko Walt Disney Worldiin tai Universal Studioiden Harry Potter landiin. Vaihdamme siis museot ja historian täällä ihan totaalisesti viihteeseen loppulomaksi!