Upea kesainen paiva. Aurinko paistoi siniselta taivaalta koko paivan. Lammin ja lempea tuuli puhalsi mukavasti. Lahes koko paivan aiti istui silloisen isantaperheen tyttaren perheen terassilla noin 20 minuuttia Poteaun ulkopuolella  jutellen ja katsellen lasten puuhailua. Katselimme USAn "siskoni" kanssa kuvia niilta ajoilta, kun olin taalla vuonna 1986. Ja ei voi muuta kuin ihmetella ajan juoksua ja todeta, etta siita on aikaa ja paljon! Usan siskolla on vanhin tytar vanhempi, mita mina olin taalla olessani... Kavimme itse asiassa katsomassa hanen Prom tanssiaisiaan eilen. Valtavia pukuja!

Lapset nauttivat yhdessa olosta jalleen. Pomppivat trampoliinilla, ajelivat monkijoilla, leikkivat pikkukoirien kanssa ja ruokkivat kanoja. Yhteinen savel jatkuu ja kaksoset ovat rohkaistuneet kayttamaan englantia enemman. 

Lounas oli peri amerikkalainen - hampurilaisia, hoddogeja ja doritoksia (maissilastuja) juustodipilla. Ja tietysti limpparia. Syojia tuntui taloon tulevan ja menevan. Kaiken nakoista kummin kaimaa piipahti ihmettelemassa suomalaisia vieraita!

Illalla kotimatkalla kavimme Braum'ssa (paikallinen jaatelobaari) nauttimassa aivan ihanat peanut butter fudge jaatelot. Silloin reilu parikymmenta vuotta sitten ne olivat aivan ihania. Eika voi kieltaa etteiko nyt maistunut myos!

Aitikin paasi rzor ajelulle. Tyttaren mies yritti parhaansa pelastyttaa minut ja kunnolla. Ajattamalla junaraiteen yli, jyrkkaa seinamaa ylos ja alas. Ja kieltamatta pakko myontaa, etta pelotti ja kovaa. 

Tytar oli niin rohkea, etta han halusi jaada tyttaren perheen luokse yksin yoksi. Isantaperheen tyttarella on kolme tyttoa, joista nuorimman kanssa heilla synkkaa hienosti. Tadin ollessa omassa rauhassa, poika ja aiti jaimme tanne USA:n aidin ja isan seuraksi. Taytyy myontaa, etta aitia hiukan yokylahomma jannittaa, kun yhteinen kieli viela aika heikoissa kantimissa, mutta Siperia opettaa! Ja puhelimet pelaavat. Amerikkalaiseen tapaan tytar aamulla menee perheen kanssa pyhakouluun ja kirkkoon. Ilmeisesti mekin - vaan toiseen kirkkoon toiselle puolella kaupunkia. Sen jalkeen ohjelmassa on kahdet synttarit, minne toivotaan suomalaisten vieraiden tulevan.

Tanaan alussa naytti, etta eiliset puheet Suomesta olivat menneet oikeaan osoitteeseen. Kunnes "aiti"yllattain osoitteli kattoa, ja kysyi teillahan siella kaukana ei ole sahkoja vai? Paivan toiseksi paras oli "siskon" tyttaren kysymys, kun joku halusi nahda meidan rahoja ja siina oli poydalla euroja seteileina ja kolikoina, etta mita nailla lappusilla tehdaan? Eli se siita taas. Aloitetaan taas kerran alusta - Suomi mita, missa ja millainen!