sitä on matkan varralle opeteltu! Terminä on ilmeisen uusi lapsille. Täällä sitä viljellään. Se on itse asiassa johtanut siihen, että lapset kyselevät useita kertoja päivässä, että oikeasti vai onko sarkasmia?

Jatkoimme matkaa aamulenkkien jälkeen kohti Memphisiä route 66 pitkin Arkansan lävitse. Lomamme ensimmäinen viileä päivä. Elohopea ei noussut ollenkaan yli 50 F (suurimman osan matkaa oli 6 Celsius asteen pintaan). Ennen tätä päivää ei juuri ole laskenut alle 66 (ollut 20 ja yli Celsiusta koko ajan).

Olipa mukava jatkaa matkaa. Vierailu Poteaussa oli oikein mukava, mutta näyttelyesineenä oleminen on yllättävän raskasta! Luulen tytön nauttineen eniten siellä olosta ja löytäneen itselleen monta uutta kaveria. Kovasti oli neiti matkalla kiinnostunut vaihto-oppilasjuttuihin liittyvistä asioista. Saa nähdä kasvaako kiinnostus iän karttuessa vai häviääkö?

Poika kiteytti matkalla aika mukavasti Poteaussa olon - mitä ihmettä ne koko ajan luulivat meidän tulevan kehitysmaasta. Olisivat vähän katselleet ympärilleen - mitä tämä sitten on? Ympäristön rähjäisyys, sotkuisuus ja ihmisten tietämättömyys sai hänet näin ajattelemaan. Kävimme alkumatkasta pitkän keskustelun siitä mm. miten amerikkalainen koulusysteemi on erilainen kuin suomalainen.

Matkalla pysähdyimme Little Rockissa Bill Clinton museossa ja libraryssa. Siellä vierähtikin tunti poikineen. Ajan kanssa tutustuimme hänen kauteensa. Mielenkiintoinen paikka ja hyvin erilainen kuin Johnsonin vastaava Austinissa. Jatkaessamme matkaa keskustelu presidenteistä jatkui ja enpä ihmettlisi, jos poika Bondin elokuvien lisäksi kohta osaa luetella USAn presidentit taka- ja etuperin. Sen verran tuntui kiinnostavan ja vaikeita kysymyksiä sateli urakalla. Moni niistä jäi tosin tädiltä ja äidiltä vastaamatta - odottavat vastauksia Wikipediasta tai jostain! Ei voi tietää oliko Washington katolilainen tms?

Vietämme yön West Memphisissä hotellissa. Illallisella keskustelimme vaihteeksi ammateista ja tädin työ tuntuu lapsille edelleen olevan aikamoinen mysteeri. Nyt ei sentään enää kumpikaan luullut hänen olevan Kämpin kerrossiivooja vaan sen sijaan puhelinvarauskeskuksen työntekijä - siis keneltä varataan hotellihuoneita   Metsään menee ja kovaa. Kuten tätikin nykyään!